همه ما در جهان پیرامون خود با حجم عظیمی از دادههای مختلف سروکار داریم. تصاویر، فیلمها، متنهای متنوع در شبکههای اجتماعی گوناگون، دادههای جمعآوریشده بهوسیله گوشیهای همراه هوشمند، سنسورهای دما و کنتورهای اندازهگیری آب، برق و گاز تنها بخش کوچکی از این دادهها هستند. این دادهها حاوی اطلاعات با ارزشی هستند و استخراج این اطلاعات بهوسیله ماشین و الگوریتمهای رایانهای بهصورت خودکار موضوعی اجتنابناپذیر است. اطلاعات استخراج شده در تصمیمگیریهای مختلف مانند شناسایی، آشکارسازی، دستهبندی و یا خوشهبندی الگوها استفاده میشوند. اغلب دادهها رفتار تصادفی دارند و درنتیجه آشنایی با رفتار آماری داده در طراحی یک سیستم شناسایی الگو حایز اهمیت است. اطلاعات آماری این دادهها در تابع توزیع احتمال آنها نهفته است. تخمین تابع چگالی احتمال به روشهای مختلف پارامتریک و غیرپارامتریک امکانپذیر است. دادههای جمعآوریشده ممکن است حاوی ویژگیهای زاید بسیاری باشند که استفاده از همه آنها نه تنها برای تصمیمگیری مفید نیست، بلکه استفاده از آنها به افزایش بار محاسباتی منتهی میشود. در اینجا است که روشهای مختلف کاهش بعد از جمله انتخاب ویژگی و استخراج ویژگی مفید خواهند بود. فضای ویژگی کاهش پیداکرده میتواند
برای یک تصمیمگیری نظارتشده مثل طبقهبندی دادهها در کلاسهای مختلف شناخته شده و یا یک تصمیمگیری بدون نظارت مثل خوشهبندی دادهها در گروههای ناشناخته استفاده شود. همچنین در کاربردهای مختلفی که به پیشگویی یک پدیده و یا پیشبینی رفتار یک داده در آینده نیاز داریم، روشهای مختلف رگرسیون به ما کمک خواهند کرد. کتاب « شناسایی آماری الگو: مبانی و روشها» در برگیرنده مفاهیم و اصول شناسایی آماری الگو، آشنایی با بردارهای ویژگی تصادفی و تخمین پارامترها، آزمون فرضیه، روشهای پارامتریک و غیرپارامتریک تخمین تابع چگالی
، روشهای متنوع طبقهبندی، ادغام داده و ترکیب طبقهبندها، انتخاب ویژگی، استخراج ویژگی، ارزیابی کارایی، رگرسیون
و خوشهبند
ی است. این کتاب که برای تدریس درس شناسایی آماری الگو در مقاطع تحصیلات تکمیلی تألیف شده است، میتواند بهوسیله تمام علاقهمندان و پژوهشگران در حوزه شناسایی الگو و یادگیری ماشین استفاده شود.
علاقهمندان میتوانند برای خرید به سامانه کتاب مرکز نشر آثار علمی، به نشانی https://pub.modares.ac.ir/ مراجعه کنند.
در دهههای گذشته، نوآوریهای شاخصی سبب تحول و انقلاب در علوم مختلف شده است. در حوزه علوم زیستی پس از واکنش زنجیرهای پلیمراز، ابداع فناوری کریسپر را میتوان مهمترین تحول در این حوزه دانست. فناوری کریسپر پس از معرفی در سال ۲۰۱۲ به عنوان یک ابزار قدرتمند ویرایش ژنوم بهطور بسیار گستردهای مورد توجه قرار گرفت که کاربردهای گوناگون و امیدبخشی را بهویژه در حوزه درمانی به همراه داشته است. با توجه به اهمیت روزافزون مباحث ویرایش و مهندسی ژنوم در دنیا و به تبع آن در ایران و نیز نبودن منابع علمی و تخصصی مدون فارسی در این زمینه در کشور، اقدام به تدوین کتاب حاضر شد. در این کتاب سعی شده است تا در حد امکان به معرفی و تشریح جنبههای مختلف این فناوری پرداخته شود. چارچوب اصلی کتاب حاضر از کتاب مبانی و راهنمای عملی کریسپر CRISPR Desktop Resource گرفته شده که با استفاده از سایر منابع علمی جدید، سعی در به روز کردن مطالب آن متناسب با کاربردهای توسعه یافته شده است. در فصلهای مختلف این کتاب بهترتیب به شرح مبانی، روشها و کاربردهای این فناوری و نیز در انتها به جنبههای ایمنی زیستی آن پرداخته شده است. در چاپ دوم کتاب با توجه به اینکه یکی از جدیدترین کاربردهای فناوری کریسپر در علوم زیستی بهرهبرداری از آن در تشخیص و شناسایی اسیدهای نوکلئیک است و همچنین با توجه به توسعه سریع و گسترده این کاربرد در سالهای اخیر، این مبحث بهطور مبسوط در فصل جداگانهای ارائه شده است.
در سالهای اخیر با توجه به بکارگیری علم احتمالات در مهندسی، روشهای احتمالاتی و تحلیلهای غیرتعینی، جایگزین مناسبی برای روشهای تحلیل تعینی شدهاند. روشهای احتمالاتی در ارزیابی لرزه ای سازه ها شامل مجموعه متنوعی از مباحث آمار و احتمالات، عدم قطعیتها، معیارهای ارزیابی عملکردی سازهها و تئوری ارتعاشات تصادفی میباشد. کتاب حاضر، شامل مفاهیم اصلی روشهای احتمالاتی در مهندسی زلزله و مطرح کردن مثالهای کاربردی برای درک بهتر مباحث مطرح شده در این زمینه است.
علاقهمندان میتوانند برای خرید به سامانه کتاب مرکز نشر آثار علمی، به نشانی https://pub.modares.ac.ir/ مراجعه کنند.
علاقهمندان میتوانند برای خرید به سامانه کتاب مرکز نشر آثار علمی، به نشانی https://pub.modares.ac.ir/ مراجعه کنند.