سال 0، شماره 1 و 1 - ( 1 1402 )                   جلد 0 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:
Mendeley  
Zotero  
RefWorks

AghaAlikhani M, Mohammadi K. Sweet corn, Agronomic and Genetic Approaches. 3 2023; 0 (1 and 1)
URL: http://pub.modares.ac.ir/article-1-60-fa.html
آقاعلیخانی مجید، محمدی خسرو. ذرت شیرین، رهیافت های به‌زراعی و به‌نژادی . 1. 1402; 0 (1 و 1)

URL: http://pub.modares.ac.ir/article-1-60-fa.html


دانشگاه تربیت مدرس
چکیده:   (3666 مشاهده)

​ذرت شیرین یکی از واریته‌های زراعی­شده و از جوان‌ترین اشکال ذرت می‌باشد. بلال و دانه­های این نوع ذرت به طور مستقیم (تازه خوری بلال) و همچنین به صورت کنسرو شده به عنوان مکمل و کمک غذا به مصرف انسان می‌رسد و دارای محبوبیت خاصی در بین مردم است. این گیاه در امریکا، کانادا، ژاپن، تایوان و چین در سطحی گسترده کشت و کار می­شود. اخیرا مصرف ذرت شیرین در شرق آسیا، اروپا و امریکا افزایش چشمگیری داشته و به تدریج فرهنگ مصرف آن در سایر کشورها از جمله ایران نیز رواج یافته است.قند حاصل از ذرت شیرین می‌تواند تا اندازه‌ای جایگزین قند چغندرقند و نیشکر گردد و در بسیاری از صنایع غذائی مورد استفاده قرار گیرد. از ذرت شیرین به روش‌های کباب کردن، پختن یا آب‌پز کردن، کنسرو کردن، منجمد کردن، خشک کردن و در بعضی مواقع به صورت سبزی در انواع غذاها و سوپ و چاشنی‌ها استفاده می‌نمایند.تولید ذرت شیرین برای صنایع تبدیلی و مصرف تازه خوری به عنوان دو حرفه بسیار ارزشمند مورد توجه است این دو بخش به ترتیب 77 و 23 درصد از تولید ذرت شیرین را به خود اختصاص می‌دهند. از نظر تولید ذرت شیرین آمریکا مقاوم اول و به دنبال آن ژاپن، کانادا، فرانسه و تایوان در مقام‌های بعدی قرار می‌گیرند.
اکثر مناطق ایران دارای شرایط مناسب برای کشت ذرت شیرین هستند. اگر چه این گیاه بومی ایران نیست با این حال انتشار مقالات متعدد در مجلات علمی پژوهشی داخل کشور حاکی از آن است که تحقیقات به­زراعی و به نژادی در باره ذرت شیرین در دانشگاه­ها و مراکز پژوهشی کشور جریان و ادامه دارد.
این کتاب به زراعت ذرت شیرین با تاکید بر جنبه‌های به­زراعی و به­نژادی پرداخته است.  در فصل اول ضمن ارایه مقدمه ای در باره منشا  ذرت شیرین پیشینه ای از کشت و کار آن در ایران و جهان ذکر شده است و اهمیت رویکرد به زراعت و اصلاح نزاد این گیاه توضیح داده شده است . در فصل دوم کتاب خوانندگان با گیاه شناسی  ذرت شیرین آشنا میشوند. اکولوزی ذرت شیرین و شناهت عواملبوم شناختی  موثر بر رشد و نمو این گیه در فصل سوم گنجانده شده است . مطالب ارزشمندی در باره فنولوژی و فیزیولوژی ذرت در فصل چهارم درج شده است. مفاهیم اصلی مرتبط با به­زارعی ذرت شیریندر فصول 5،6 و 7 تنظیم شده است. به این ترتیب خوانندگان محترم می توانند مطالب مرتبط با آماده­سازی زمین و کاشت ( تهیه بستر، روش و فواصل کاشت، تاریخ کاشت- مقدار بذر- تراکم- ادوات و روش­های کاشت )را در فصل 5، عملیات داشت  یا مراقبت های زراعی ( تنک- سله شکنی- واکاری- مدیریت علف­های هرز- کود دهی – آبیاری- مدیریت آفات و بیماری­ها – تناوب زراعی) را در فصل 6 و نکاتی در باره برداشت محصول ( زمان- روش – ادوات ) را در فصل 7 مطالعه نمایند . اهم نکات کربوط به تنوع زنتیکی و روش های اصلاح ذرت شیرین نیز در فصل پایانی ( 8 ) جای گرفته است. 
 
     
نوع اثر: تألیف | موضوع اثر: کشاورزی
دریافت: 1396/6/4 | پذیرش: 1397/7/11 | انتشار: 1398/7/10

ارسال نظر درباره این اثر : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به پدید آورنده اصلی


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.