سال 0، شماره 1 و 1 - ( 1 1402 )                   جلد 0 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:
Mendeley  
Zotero  
RefWorks

Nahavandi N, Abbasian M. Integrated managing flow of materials and scheduling in manufacturing environments . 3 2023; 0 (1 and 1)
URL: http://pub.modares.ac.ir/article-1-94-fa.html
نهاوندی نسیم، عباسیان محمد. مدیریت توامان جریان مواد و زمانبندی درسیستم های تولید. 1. 1402; 0 (1 و 1)

URL: http://pub.modares.ac.ir/article-1-94-fa.html


دانشگاه تربیت مدرس
چکیده:   (3642 مشاهده)
مدیریت جریان مواد، سیاست حاکم بر محیط ساخت و تولید را از دو محور عمده مورد تجزیه و تحلیل قرار می‌دهد. محور اول اینکه منابع تولیدی (اعم از منابع تولیدی محدود و نامحدود) چطور کار کنند و محور دوم این است که مواد اولیۀ خام با چه روندی وارد سیستم شوند. بر اساس مفهوم تئوری محدودیت‌ها (Theory of Constraints)، یک منبع تولیدی محدود (گلوگاه) عبارت است از منبعی که مانع از عملکرد بهتر سیستم می‌شود. وجود منبع گلوگاهی در یک سیستم تولیدی سبب کاهش قابل ملاحظۀ بهره‌وری می‌شود. شناسایی سریع و صحیح مکان (مکان‌های) گلوگاه می‌تواند منجر به افزایش نرخ تولید و کاهش هزینه‌های کل تولید گردد. بر اساس مفاهیم تئوری محدودیت‌ها، حتی در محیط‌های صنعتی مدرن (همچون محیط‌های صنعتی منعطف) نیز حداقل یکی از ماشین‌آلات در نقش گلوگاه ظاهر می‌شوند.
در کتاب حاضر مدیریت توأمان جریان مواد و زمانبندی در محیط‌های ساخت و تولید مورد بحث قرار گرفته و در طی آن با بهره‌مندی از نتایج تجربیات علمی و عملی، به دسته‌بندی و ارائه روش‌های مرسوم شناسایی منابع تولیدی محدود پرداخته شده است. با توجه به اینکه در فرآیند شناسایی منبع/ منابع گلوگاهی، اغلب روش‌های مرسومِ شناسایی منابع گلوگاهی، فقط نقش ماشین‌های پردازشگر را درنظر گرفته و از تأثیر اهداف سیستم به عنوان مهمترین معیار/ معیارهایی که تصمیم‌گیرندگان درصدد بهبود آنها هستند غافل می‌شوند؛ همین عامل سبب می‌شود که روش‌های مذکور در برخی موارد منتج به نتایج یکسانی نشوند. بر این اساس در خاتمۀ کتاب به ارائه روش جدیدی پرداخته شده است که طی آن علاوه بر نقش ماشین‌های پردازشگر، نقش تابع/ توابع هدف مسئله را نیز در فرآیند شناسایی منابع گلوگاهی دخالت می‌دهد. کتاب شامل دو بخش کلی و نه فصل می‌باشد. در فصل نخست به بیان کلیات کتاب پرداخته شده است. بخش اول کتاب از فصل دوم شروع و تا فصل چهارم ادامه مییابد. مفاهیم کلی برنامه‌ریزی تولید پیشرفته برای ورود به مباحث تخصصی بخش اول کتاب در قالب فصل دوم کتاب ارائه شده است. در فصل سوم از کتاب به بیان روش‌های مختلف مدیریت جریان مواد در خطوط تولیدی (انواع سیستم‌های مدیریت جریان مواد از قبیل MRP، JIT، CFM، OPT، TOC، CWIPL و غیره) اشاره شده است. مدیریت عملیات منابع تولیدی محدود (گلوگاه) بحثی است که در ادامه و در قالب فصل چهارم کتاب بدان پرداخته شده است. مفاهیم کلی زمان‌بندی عمومی برای ورود به مباحث تخصصی بخش دوم کتاب در قالب فصل پنجم کتاب ارائه شده است. مدیریت توأمان منابع تولیدی محدود و زمان‌بندی و رویکردهای متفاوت در مدیریت همزمان جریان مواد و زمان‌بندی در فصل ششم آورده شده است. سپس در فصل هفت به بیان این رویکرد در مسئله کار کارگاهی پویا پرداخته میشود. در ادامه، این بحث در مسئله کار کارگاهی منعطف پویا در فصل هشتم مورد بررسی قرار گرفته و در فصل نهم از کتاب به بیان نتایج حاصل از اجرای روشها در مسئله مطالعۀ موردی (مدیریت توأمان جریان مواد و زمان‌بندی در صنعت هوایی) پرداخته شده است.
     
نوع اثر: تألیف | موضوع اثر: مهندسی صنایع و سیستم ها
دریافت: 1397/4/15 | پذیرش: 1398/8/18 | انتشار: 1398/7/10

ارسال نظر درباره این اثر : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به پدید آورنده اصلی


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.