جستجو در آثار منتشر شده


۱ نتیجه برای الکتروپوریشن بازگشت ناپذیر

، ،
سال ۰، شماره ۱ - ( ۶-۱۴۰۲ )
چکیده

منفذسازی الکتریکی یاخته­ها ( منفذسازی الکتریکی) روشی نوین در افزایش نفوذپذیری الکتریکی یاخته­ها است. تولید منفذهای غشایی با اعمال ولتاژهای الکتریکی بیش از آستانه تراوایی غشا یاخته( بیش از ۳۰۰ ولت بر سانتی متر)، قابل دستیابی است. این روش کاربردهای متفاوتی در ورود ملکول­های غیرقابل نفوذ به داخل سیتوپلاسم یاخته­ای یافته که همراه کردن این پالس­ها با داروهای شیمی­درمانی مانند بلومایسین و سیس­پلاتین که به شیمی درمانی الکتریکی معروف است از مهمترین کاربردهای ضدسرطانی این روش شناخته می­شود.
در مطالعات پیش کلینیکی الکتروشیمی درمانی، بر روی حیوان و یاخته به منظور کاربرد کلینیکی بهینه­سازی شده است و پس از آزمون­های بالینی، امروزه، پروتکل استاندارد (قطار پالس شامل هشت پالس مربعی، شدت میدان ۱۳۰۰ ولت برسانتی متر، فرکانس یک هرتز و پهنای پالس ۱۰۰ میکروثانیه) و بالینی شیمی درمانی الکتریکی به عنوان روشی ایمن با اثربخشی بالا برای تومورهای سطحی و جامد  مطرح است. این روش درمانی، روشی ساده با حداقل اثرات جانبی است، اما در مطالعات پیش کلینیکی جدید با به کارگیری پالس­های الکتریکی با فرکانس­های بالا ( در محدوده کیلوهرتز)، شدت میدان­های الکتریکی پایین کمتر از آستانه و همچنین استفاده از روش الکتروپوریشن بازگشت ناپذیر سعی شده تا محدویت­ها و کاستی­های این روش استاندارد برطرف شود.
در کتاب حاضر سعی شده با بیان اصول پایه منفذسازی الکتریکی و سپس کاربردهای درمان سرطان این روش، خواننده با مبانب نظری و عملی این روش نوین آشنا شود. 

صفحه ۱ از ۱