سال 0، شماره 1 و 1 - ( 1 1402 )                   جلد 0 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


دانشکده علوم پزشکی
چکیده:   (2723 مشاهده)
در کتاب حاضر که جلد اول از کتابهای انجماد است، سعی شده است با مراجعه به متون مختلف مطالب جامعی در مورد روشهای حفظ باروری ارائه شود. در این سری از کتابها به همه جنبه های حفظ باروری از گامت (اسپرم وتخمک) و جنین و بافتهای تولید مثلی توجه شده است در عین حال به مطالب پایه در زمینه اصول انجمادی هم به صورت مفصل پرداخته شده است. به منظور کاربردی کردن کتاب، به روشهای انجماد که بر اساس اصول استاندارد است نیز پرداخته شده است.
در فصل اول کتاب به تفصیل در مورد اصول زیست شناسی انجماد با تاکید بر مواد محافظ انجماد، مکانیسم انجماد سلول و اصول آب گیری و آب دهی سلول در حین انجماد صحبت شده است. هر چند که باید دقت کرد کرایوبیولوژی یک علم بسیار وسیع است که در این مجال نمی توان به صورت کامل به همه جنبه های آن پرداخت. در فصل دوم به تاریخچه انجماد اسپرم، روشهای مختلف انجماد، مواد محافظ انجماد و روشهای استاندارد عملی انجماد اسپرم و سیمن پرداخته شده است. البته در این فصل در مورد اثرات انجماد بر پارامترهای اسپرم و روشهای حفاظت اسپرم از آسیب های انجماد هم بحث شده است. در فصل سوم به انجماد اسپرم ار دیدگاه تحقیقاتی پرداخته شده است و با توجه به آسیب هایی که در فصل دوم به آن اشاره شده است، مولفین به پژوهش های بسیار گسترده ای که در این زمینه انجام شده اشاره کرده اند. در فصل چهارم نویسندگان به موضوع انجماد و نگهداری طولانی مدت بافت بیضه پرداخته اند و در مورد اندیکاسیونها اشاره داشته و روشها را نیز تا حدی ارائه کرده اند. در این قسمت بیشترین موضوع مورد توجه، نگهداری طولانی مدت بافت بیضه برای پسران قبل از بلوغ و برخی نوجوانان است که امکان دادن نمونه سیمن محتوی اسپرم را ندارند. در فصل انتهایی کتاب، نویسندگان به مباحث مربوط به مدیریت کیفیت آزمایشگاه انجماد اسپرم و مباحث اخلاقی مطروحه در این زمینه پرداخته اند. 
واژه‌های کلیدی: اسپرم، بافت بیضه، انجماد
     
نوع اثر: تألیف | موضوع اثر: علوم پزشکی
دریافت: 1397/11/27 | پذیرش: 1402/6/20 | انتشار: 1398/7/10

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.