امروزه سازمانها تبدیل به یکی از اجزای بسیار اساسی جامعه بشری شدهاند و عملکرد آنها، نقشی بیبدیل در رشد و پیشرفت جوامع دارد. بهطور کلی میتوان اینگونه بیان کرد که شغل اصلی هر مدیر، مدیریت عملکرد سازمان است. همانگونه که مدیر عامل یک شرکت تولیدی بزرگ مسئول عملکرد کلی شرکت است، رهبر یک جمع کوچک نیز باید نسبت به عملکرد جمع خود پاسخگو باشد. هر چند در دنیای مدیریت آموزشهایی راجع به استراتژی، مالی، عملیات، منابع انسانی، فروش، بازاریابی و ... ارائه میشود ولی بهندرت میتوان به کارکنان آموخت که چگونه عملکرد سازمان خویش را مدیریت کنند.
سازمانها سیستمهای پیچیدهای هستند که درک چگونگی مدیریت هر یک از اجزای این سیستم اهمیت وافری دارد. ولی ما هنوز درک جامعی از نحوه تعامل این اجزا با یکدیگر و چرایی رفتار سازمانها نداریم. به عقیده بسیاری از صاحبنظران مدیریت، سنجش و مدیریت عملکرد کسبوکار به مدیران اجرایی و دانشجویان مدیریت کمک خواهد کرد تا به درکی جامعتر از سیستمهای پیچیده سازمانی دست پیدا کنند. پس مشهود است که سنجش و مدیریت عملکرد کسبوکار باید تبدیل به یکی از اجزای اصلی آموزشهای مدیریتی شود.
کتابی که پیش رو است، یعنی «علم و هنر مدیریت عملکرد کسبوکار» کتابی جدید با رویکردی کاربردی است که بهوسیله یکی از نویسندگان زبردست این حوزه، یعنی آمیت بیتیتسی نگارش شده است. بیتیتسی سوابق کاری فراوان در عرصه مدیریت عملکرد کسبوکار و همکاری با بسیاری از شرکتهای بزرگ جهان دارد و با تکیه بر این تجربههای ارزشمند، اقدام به تألیف کتاب حاضر کرده است. یکی از نقطههای قوت کتاب آن است که مدیریت عملکرد سازمان را متشکل از دو جزء بسیار مهم، یعنی «علم» و «هنر» میداند و به این ترتیب بین «سنجش عملکرد» و «مدیریت عملکرد» تفاوت قائل میشود. مؤلف کتاب تأکید فراوانی بر مد نظر قرار دادن مؤلفه انسانی در زمان طراحی سیستمهای سنجش عملکرد دارد و اجرای مداخلههای اثربخش را روشی مناسب برای برونرفت از مشکلات فعلی مدیریت عملکرد میداند. همچنین با ارائه مثالهایی راجع به شرکتهای واقعی، سعی در تفهیم هرچه بیشتر مطالب دارد. در پایان نیز با ارائه مهمترین سنجههای عملکرد، سعی شده است تا رویکرد کاربردی کتاب حفظ شود و مخاطبان گرامی از آنها در قالب الگوهایی برای سنجش عملکرد سازمان خویش بهره ببرند.