مجموعه مطالبی که تحت عنوان «معیارهای طراحی شهری- محیطی» در این کتاب ملاحظه مینمایید از سویی حاصل تجربیات برگرفته از انجام پروژه هایی همچون طراحی شهری- محیطی رود- دره دارآباد و مدیریت و طراحی طرحهای جامع و تفصیلی بنادر، در حاشیه خلیجفارس و همچنین اسکچهای پایاننامه دکتری نگارنده است و از سویی دیگر شامل مطالبی برگرفته از مطالعه گزارش ها، بررسی و داوری نقشه های دیگر پروژه های مربوط به رود - دره های منطقه یک تهران بزرگ و راهنمایی و مشاورهی پایاننامه های کارشناسی ارشد طراحی شهری و معماری منظر می باشد.
بهطورکلی این کتاب شامل پنج فصل است. در فصل اول به مقدمه ای دربارهی نقش آب و اهمیت آن در ادیان و اعتقادات و باورهای مختلف و اشکال گوناگون آن در معماری منظر پرداخته شده است.
در فصل دوم ضمن اشاره به کنارهی رودخانه و دریا و معماری منظر آنها در گسترههای جغرافیایی گوناگون قابلیت ها، فرصت ها، ضعف ها و تهدیدها مطرح و به چگونگی خلق فضای عمومی سرزنده و ضرورت ایجاد ارتباط بین لبهی آبهای شهری و بافت های اطراف و ابعاد اکولوژیک موضوع پرداخته شده است.
در فصل سوم به شکلگیری محورهای شاخص شهری و ارتباط آنها با کریدور اکولوژیک لبه ی رودخانه ها، چگونگی و نحوه ی طراحی آنها در ایران و جهان بررسی و توصیه هایی دربارهی معیارهای طراحی ارائه شده است.
در فصل چهارم مطالبی دربارهی برنامه ریزی و طراحی شهری محیطی در کنار دریا و بندرگاهها در پهنه های گوناگون در ایران و جهان، همچون بنادر حاشیه خلیجفارس، چگونگی و روش جمعآوری آب شیرین باران و توصیه هایی دربارهی زیباسازی محیط حاشیهی دریا، باز زندهسازی شهری بیروت در ارتباط با کنارهی دریا، بندر هنگکنگ، پارک ساحلی مونترال کانادا و دیگر سواحل ارائه شده است.
در فصل پنجم به معیارهای اکولوژیک و هیدرولیک، دسترسیها، فضاهای عمومی، منظر شهری لبهی آب، فضای سبز، تأسیسات شهری و جزئیاتی همچون کفسازی، پله و رمپ و درنهایت سخن پایانی پرداخته شده است